Languages:  Български  English  
Currencies:  


Премиум - зелен чай 100 гр. АКБАР

5.40лв.

Добави в количката:  • Модел: 27
  • Доставно тегло: 0.13кг.
  • Производител: Akbar Brothers

Насладете сетивата с вкусен зелен чай, подбран от най-добрите чаени градини на Юннан и Дзянси в Източен Китай. Този чай се събира през пролетта и се обработва традиционно. Не претърпява ферментация, като по този начин запазва цялата хранителна стойност на първичия зелен чай. Неговият сладък дълготраен аромат и освежаващ вкус са популярни сред любителите на чай по целия свят.

Начин на приготвяне: Затоплете порцелановия чайник, като го изплакнете с гореща вода. Налейте прясно преварена вода и оставете да изтине за 5 минути. Добавете една чаена лъжичка чай на една чаша и една за чайника и оставете да се запари 2-3 минути. Чаят може да се запарва до 3 пъти.


В следващите редове ще ви изброим за какво още си заслужава да изберете зеленият чай:

1. пиенето на зелен чай укрепва духа, повдига настроението, засилва паметта и мозъчната дейност.
2. Зеленият чай има освежаващо, ободряващо действие и помага при преумора.
3. предпазва от кариес на зъбите. Изследвания на английски учени потвърждават, че зъбният кариес е много по-рядко срещан у хората, които всекидневно пият зелен чай.
4. поддържа нормалната дейност на сърцето и стомаха.
5. стимулира циркулирането на кръвта и енергията.
6. предпазва от рак и злокачествен тумор. Засилва имунните функции на организма и действува благотворно за предпазване и лечение на лъчеви болести, при радиация и отравяния.
7. забавя и спира процеса на стареене на клетките и допринася за подмладяване и дълголетие.
8. съдържа немалко вещества, нужни за човешкия организъм. Цинкът, който се намира в зеления чай играе важна роля за правилното протичане на бременността.
9. прочиства кръвта от холестерол и други вредни вещества и наслоявания по стените на кръвоносните съдове. Предпазва и лекува атеросклероза, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.
10. стимулира отделителната система, функциите на бъбреците и пикочния мехур.
11. укрепва двигателната способност на организма и нервната система.
12. лекува затлъстяване и разкрасява. Опъва кожата и отваря порите й.
13. влияе благотворно при очни болести и засилва очите.
14. регулира баланса между алкалите и киселините в организма.
15. изстудява тялото по време на летните горещини и по този начин адаптира телесната температура към външни условия. Девет минути след поемането на чая се отварят кожните пори, телесната температура спада с 1-2 градуса и човек се чувствува приятно по време на горещините.

Страна производител: Шри ЛанкаВашият IP адрес е: 3.236.46.172