Languages:  Български  English  
Currencies:  


Матча Хисуи, Органик 20 гр.

17.80лв.

Добави в количката:  • Модел: 860096
  • Доставно тегло: 0.025кг.
  • Производител: Oxalis

Органик Матча Хисуи, 20 g пакет

   Чай, произведен в околностите на град Какегава, префектура Шизуока. Името "Хисуи" се превежда от японски като "нефрит" и отразява цвета на чаените листа, от които се прави Матча. Подходящ е не само за направата на чай, но също така да бъде добавка към печива, в торти, сладоледи, да се добави към коктейли или смути. Ароматът напомня прясно окосена ливада, а вкусът носи нотки на орехови ядки. Той е богат, завършен, отличаващ се и дълготраен.

   Фактът, че Матча не се прецежда го прави различен в сравнение с останалите зелени чайове. Той е най-висококачественият прахообразен зелен чай в търговската мрежа. Този чудотворен еликсир се консумира повече от хилядолетие и днес се смята за една от най-мощните суперхрани на пазара.

Ето десет големи ползи от пиенето Матча всеки ден.

1. Изобилие на антиоксиданти

   Антиоксидантите са магичните хранителни вещества, отговорни за борбата срещу негативните ефекти на ултравиолетовото облъчване. Те подмладяват и съхраняват кожата ни и ни предпазват от много животозастрашаващи заболявания. Само една чаша (купа) зелен чай Матча ни осигурява над 5 пъти повече антиоксиданти, в сравнение с всяка друга храна.

2. „Прелива“ от катехина EGCg

   Вероятно сте чували, че не всички антиоксиданти са еднакви. Зеленият чай съдържа специфичен набор от тези органични съединения, известни като катехини. Сред антиоксидантите, те са най-мощни и полезни. Един специфичен катехин, наречен епигалокатехин-галат (EGCg), съставлява 60% от тези в Матча. От всички антиоксиданти, EGCg е с най-широко признание за свойствата си при борбата с рака. Учените са установили, че зеленият чай Матча съдържа над 100 пъти повече EGCg от всеки друг чай на пазара.

3. Увеличава спокойствието

   Повече от хилядолетие, докато са будували, китайските таоисти и японските Zen будисти  са използвали чаят Матча като средство за отпускане и медитация. Сега знаем, че това състояние на съзнанието се дължи на аминокиселината L-теанин, съдържаща се в листата, от които се прави Матча. Той насърчава производството на алфа-вълни в мозъка, които предизвикват отпускане без присъщата сънливост.

4. Памет и концентрация

   Друг страничен ефект на L-теанина е производството на допамин и серотонин. Тези два химикали служат за подобряване на настроението, подобряване на паметта и  на по-добрата концентрация.

5. Повишава енергийните нива и издръжливостта

   Докато във всичките зелени чайове естествено се съдържа кофеин, енергийният тласък, получен от Матча до голяма степен се дължи на уникалната комбинация от други хранителни вещества. Увеличената издръжливост от изпиването на чай Матча, може да продължи до 6 часа и поради ефекта от L-Theanine, без да се наблюдават никакви странични ефекти.

6. Изгаря калории

   Пиенето на чай Матча доказано ускорява метаболизма и помага на тялото да изгаря мазнини около четири пъти по-бързо от нормалното. В сравнение с  многото диети, които се препоръчват, Матча не причинява негативни странични ефекти като повишен сърдечен ритъм и високо кръвно налягане.

7. Детоксикира тялото

   Матча е мощен детоксикатор, способен да отстранява тежки метали и химически токсини от тялото.

8. Укрепва имунната система

   Катехините в Матча притежават антибиотични свойства, които спомагат за цялостното здраве. Само една чаша (купа) чай Матча осигурява значителни количества калий, витамините А и С, желязо, протеини и калций.

9. Подобрява нивото на холестерола

   Различни проучвания показват, че хората, които редовно пият зелен чай Матча имат по-ниски нива на LDL (лош) холестерол, но в същото време показват по-високи нива на HDL (добър) холестерол. При мъжете, които пият Матча, с около 11% е по-малко вероятно да развият сърдечни заболявания.

10. Невероятен вкус

   За разлика от много други чайове, които са по-приятни със захар, мляко или лимон, Матча е прекрасен по всякакъв начин.

Произход: Япония
Вашият IP адрес е: 44.210.83.132