Languages:  Български  English  
Currencies:  


Гънпаудър барут - зелен чай 100 гр.

7.90лв.

Добави в количката:  • Модел: 1632
  • Доставно тегло: 0.05кг.
  • Производител: Oxalis

Произвежда се от изсушените листа на растението Camellia sinensis. Gunpowder (барут) е от най-популярните и познати зелени чайове в света. За него се използват големи, цели листа, които се берат от по-ниските части на клонките. Освен масовото производство, тази характеристика също е решаваща за по-ниската цена. 

В 100 мл. на приготвен по обичаен начин в зелен чай се съдържат 12мг. кофеин, който го прави тонизираща напитка. В чашата попадат и витамините B1, B2, B3, B6 и С, минералите желязо, магнезий, манган, калий, натрий и други. В диетологията зеленият чай се препоръчва за сваляне на тегло, детоксикация, подмладяване на клетките и други.

Чаят (Zhu cha) е наречен Gunpowder, заради вида му, наподобяващ барут. Има аромат на дим и когато се говори за зелен пушен (smoky) чай се има предвид именно Гънпаудър. Такъв тъп се произвежда и в Тайван с името Формоза и в Шри Ланка, където е известен като цейлонски барут. Чаят обикновено е евтин и дори по-високото му качество е на разумни цени.

Опаковка с ципче, за 50 чаши.

Употреба: В 150мл. вода с температура 70-80 градуса се запарват 1ч.л. листа. След извличане от около 3-5 мин., чаят се прецежда и сервира.

Препоръките са общи и всеки трябва да следва индивидуалния си вкус :)

Произход: Китай
Вашият IP адрес е: 100.25.42.211