Languages:  Български  English  
Currencies:  


Сежак - корейски зелен чай

Започва от: 12.00лв.

Моля изберете:

Грамаж НетоДобави в количката:  • Модел: 10123
  • Производител: Oxalis

Сайжак полу-див корейски чай от долината Хуаге

Сежак е вторият най-изтънчен корейски зелен чай след Уужйон. Подбраните нежни листни пъпки в ранна пролет, се берат между Гогу (денят около 20 април, когато често пада пролетния дъжд) и Ипха (началото на лятото, денят около 5 май). Тъй като деликатния аромат и вкус на Уужйон не трае толкова дълго през годината, с течение на времето Сежак става по-предпочитан. Свежите зелени листа създават чиста, светло зелена напитка, деликатният вкус на която е приятно докосващ, а завършекът е с тонове на кокосово мляко.

Има три прочути чаени градини, където се произвеждат най-висококачествените зелени чайове. Те се намират в Босеонг, Хуагае и Жежу. Градините в Босеонг и Жежу са големи и обикновено произвеждат индустриални количества зелени чайове. Този великолепен чай от чаената градина Хуагае е култивиран върху частни чаени градини разположени на южните склонове на планината Джирисан, най-отдалеченото от цивилизацията място в Южна Корея. Тези чаени градини произвеждат изключително с ръчен труд и само по-скъпи екзотични чайове. За разлика от замайващите с размерите си големи плантации, чаените градини на Хуагае са с малки размери и чаените дръвчета лежат натурално близо до земната повърхност, заради което наричат чая от там "див зелен чай".

С какво е по-различен корейският зелен чай

Докато на световно ниво Китайските и Японски зелени чайове са много по-познати, корейските им братовчеди са осезаемо различни. За разлика от черните чайове, които са преминали процес на ферментация и окисляване, пред да бъдат изсушени и оформени, корейските зелени чайове се нагряват върху метален "котлон" до няколко часа след брането, след това ръчно оформени и изсушени по естествен път на сянка. Това дава възможност за една чиста, лека запарка с деликатен и изтънчен вкус и аромат.

Как да приготвим един хубав чай

Има различни препоръки за приготвянето на една хубава чаша чай, като всеки един детайл има значение: качеството на водата и чая, температурата на водата, кога чаят бива добавен във водата, колко дълго се запарва и с какво бива прецеден. Всичко това е от изключително значение и въздейства на крайния резултат до голяма степен.

Приготвяне: една чаена лъжичка се запарва в 150ml кипнала вода, изстинала до температура 60°C, за около 2 минути. След това се прецежда и сервира. Един и същи чай може да се запарва до 3-4 пъти.

Произход: Корея
Вашият IP адрес е: 52.91.176.251