Languages:  Български  English  
Currencies:  


Скална роза - (Cistus Incanus) билков антиоксидантен чай

Започва от:

Моля изберете:

Грамаж Нето


Добави в количката:  • Модел: 60246
  • Производител: Oxalis

Традиционната употреба на Cistus може да се проследи  хилядолетия назад. Древните традиционни употреби включват лечение на настинки, кашлица, менструални проблеми и ревматизъм. Cistus е бил използван в Древна Гърция за лечение на рани и като продукт за красота. В мароканската традиционна медицина чаят от Cistus отдавна се използва за поддържане на здравословна  хигиена на устата и гърлото. Билкарите използват  листата на Cistus за лечение на кожни и възпалителни заболявания.

Терапевтични употреби на Cistus Incanus

При последните научни изследвания  е доказано, че екстрактите от листата на Cistus имат мощни антибактериални, антивирусни и разрушаващи биофилма на вирусите качества. Растението показва противогъбична активност срещу Candida albicans, Candida krusei, Candida glabrata и Aspergillus fumigatus. Билката  Cistus incanus е богата на биофлавоноиди и полифеноли. Чаят, приготвен от тази билка, подобрява симптомите на настинка и грип за около 2 дни след изпиването на първата чаша.

В Европа Cistus се използва широко за борба с микроби, вируси и гъбички. Външна употреба се препоръчва  за почистване на кожата и подобряване състоянието при  екземи, акне и псориазис. Можете да създадете своя собствена билкова версия на мощен шампоан против пърхот, като използвате силен чай, за да изплакнете косата си.

Чаят Cistus работи добре и за хигиена на устната кухина. Можете да го използвате като вода за уста. Действията на Cistus като биофилм значително намаляват пероралните бактерии и оставят устата ви чиста.

Чаят може да бъде използван и като репелент ( естествена защита от комари и кърлежи).

Последните проучвания показват, че екстрактът от Cistus атакува протеините на вирусната обвивка, предотвратявайки първичното прикачване на вируса към клетките-гостоприемници. Това намалява вирулентността и репродуктивната способност на патогена. В бъдеще Cistus може да има още по-верифицирани употреби.

 

Материалът е преработен от: https://www.lindenbotanicals.com/2018/08/14/cistus-tea/

50 гр. се равняват на 25 до 50 чаени чаши.

Разликата е голяма, защото (както и при кафето), всеки обича различно силен чай. Филтърните пакетчета, които купувате започват от 1 и стигат рядко до 2 грама.

 

 
Вашият IP адрес е: 34.204.193.85