Languages:  Български  English  
Currencies:  


Wu Yi Rou Gui - Канелен улонг

Започва от: 16.50лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето


Добави в количката:  • Модел: 21123
  • Производител: Oxalis

     Чайовете улонг се произвеждат в китайската провинция Фужиян, най-вече в планините Wuyi и в планинските райони на Тайван. Използват се зрели листа, които се оставят да изсъхнат за няколко часа, след това се разбъркват, за да се наранят листата и да се разкъсат клетъчните стени. Това помага да се освободят аромати и вкусове по време на окисляването. За да се постигне точният резултат, технологът, който се занимава с производството, следи процеса, готов да го спре. Следва валцуване и печене на листата. Видът, на този тип чайове е различен – от тъмнозелени пелети до по-силно окислени, дълги, тъмни и изкривени листа. Създаването на улонг се подчинява на строг производствен процес.

   Рядък улонг от планинският район Wu Yi на провинция Фужиян. Rou Gui означава канелено дърво, но също се отнася за вид чаени растения, които придават на листата аромат на канела. Дългите, фино навити черно-кафяви листа създават оранжева инфузия с балансирана сладост и меки канелени тонове.

   Този улонг е с дълга история. В миналото производството му е започнало, защото налозите, които се събирали върху зеления чай във Фуджиян станали непосилни. Селяните постепенно започнали да отглеждат по плантациите си тази разновидност на чаеното растение и да учат технологичните процеси за производството на улонга. Към момента той е един от редките видове чай, които са добре известни с лечебното си действие. В световната търговска мрежа има имитации - улонг с добавени канелени кори се представят за Wu Yi Rou Gui. За потребителите е добре да знаят - в този чай няма подправка, ароматът е естествен.
Вашият IP адрес е: 34.204.189.171