Languages:  Български  English  
Currencies:  


Оризови кори 37-40бр 250g

7.50лв.

Добави в количката:



  • Доставно тегло: 0.255кг.

Състав: оризово брашно, вода.
Употреба: Оризовите кори се използват за едни много приятни на вкус виетнамски кебапчета "нем", които се завиват като сарми. Плънката се прави от мляно месо, 3-4 глави лук, черна гъба, няколко настъргани моркова, фиде (оризово или др.) и подправки като бял или черен пипер, може чили, кимион и нещо по Ваш вкус. За да бъде по-ясна рецептата, ще започна отначало:
Може да използвате тава, плоска чиния или просто някаква равна повърхност. Заливате дъното с малко вода, бира или използвате разбит белтък. Вземате оризов лист и го обръщате от двете страни върху мократа повърхност (за да стане гъвкав). Така подготвен го завивате с плънката и го оставяте върху мокра дъска. Подготвяте толкова бройки, колкото ще са Ви необходими и ги пържите до златисто в сгорещена мазнина.
Важно: Използвайте мляно месо! Каймата е много мазна и пълна с маринати. От нея сармите се разпадат. Когато подреждате "кебапчетата" не ги слагайте плътно едно до друго, защото ще залепнат. Това се отнася и за пърженето след това.
Плънка може да направите и с избрано от Вас продукти, със зеленчуци също.
Нашите клиентки вземат корите за безглутеново хранене и правят от тях баница.
Моля, споделете изпитани рецепти, ще ги публикуваме в сайта.
Освен да се пържат, "кебапчетата" могат и да се пекат (което препоръчвам)




Вашият IP адрес е: 54.146.47.178