Languages:  Български  English  
Currencies:  


Ароматен бял чай - Пътят на коприната

Започва от: 5.50лв.

Моля изберете:

Грамаж Нето
Добави в количката:  • Модел: 10558
  • Производител: Oxalis

Състав: Бели чайове: Шоу Мей, Бял божур и Снежни пъпки, късчета кайсия, праскова, зелена китайска Банча, цветни пъпки на жасмин и праскова, божур, бамбукови листа, комбуча, натурални аромати.
- Има приятен аромат на праскова.
Зеленият чай е добре познат с антиоксидантните си свойства, които се дължат главно на високото съдържание на катехини в чаените листа. Освен това помага за регулиране на кръвното налягане и холестерола, предпазва от диабет и защитава сърцето. По малко известен е фактът, че зеленият чай спомага за изграждането на костната тъкан, предпазва черният и белият дроб от вредното въздействие на аккохола и цигарите, заздравява зъбите, като предпазва от развитие на кариес и премахва лошият дъх. Чаят е добър имуностимулатор и е безценен помощник в борбата с грипът и настинките. Зеленият чай може да участва активно в борбата с излишните килограми. Консумацията му от 2 и повече чаши чай на ден помага за изгаряне на мазнините и за производството на повече енергия. "Отслабващият" му ефект се засилва в комбинация с чай Улонг (Оолонг).

Белият чай е особено ценен от познавачите поради високото съдържание на антиоксиданти в листата ( 2 пъти повече от тези в зеления чай), което го прави силен съюзник в борбата със свободните радикали. Научно доказано е, че тази нежна напитка има по силно изразени противоракови свойства в сравнение с другите видове чай. Това отчасти се дължи на традициите в производството на белия чай: През ранна пролет се събират най - младите листа и пъпки, които се изсушават веднага без да се допуска процес на ферментация в листата. Всички производствени процеси се извършват ръчно поради което са високо ценени опитът и доброто душевно състояние на работниците.
Белият чай е богат също на витамини и спомага за по-добро храносмилане, укрепва имунитета и сърдечно-съдовата система, добре защитава от вируси по време на грипни епидемии. Освен това, благодарение на витамин Р, укрепва стените на кръвоносните съдове и е много полезен за тези, които страдат от болки в краката.

Прасковите са добър източник на витамин C, каротин и желязо. Високото съдържание на фибри ги прави добър помощник на храносмилането, а калият в тях оказва добро въздействие върху сърдечно-съдовата система. Освен това плодът е богат на целулоза, минерални соли, органични киселини и ароматни вещества. Прасковите поддържат клетъчната влага като по този начин съдействат за изглаждане на бръчките, поддържане на здравословен тен и свежест на кожата.

Жасминът се счита за добър афродизиак, подкрепя потентността и помага при фригидност. Полезен е при депресия и нарушения в съня, а през летните горещини поддържа водния баланс в организма. Влияе положително върху концентрацията и избистря съзнанието. Жасминът намира широко приложение в парфюмерията и козметиката и е едно от основните растения използвани в ароматерапията.
Препоръка за приготвяне:
- Вода: ~ 250ml;
- Суровина: ~ 2g;
- Температура: ~ 70ºС;
- Време за запарване: ~ 2min.
- Може да се запари до 3 пъти.
 
Отзиви: 1

Вашият IP адрес е: 54.146.47.178